среда, 11. мај 2011.

KIKIRIKI KOCKE




Jos jedan kolac sa slave...

Ovog puta kocke koje su sto duze

stoje sve lepse :)



Sastojci
kore za rozen tortu/ gotove ili pravljene

Fil:
250 g prah secera
300 g pecenog mlevenog neslanog kikirikija
oko 1 dl sojinog mleka ili vode
250 g margarina

Fondan glazura:
250 g prah secera
1 dl vode
3 kasike ulja
nekoliko kapi kolacarske boje

Priprema:
1
Kore napraviti po receptu ili kupiti gotove kore za posnu rozen tortu.
2
Za fil skuvati secer i mleko, dodati mleveni kikiriki i jos malo prokuvati.

Na kraju dodati margarin i sve dobro sjediniti i odmah toplim filovati kore.
3
Pritisnuti nafilovane kore teskim predmetom i ostaviti da se dobro stegne i prohladi preko noci.
4
Za fondan ukuvati secer i vodu da bude kao sirup, dodati ulje, skloniti sa ringle i mutiti dok se ne dobije bela smesa. Smesa je gusta, nakapati boju po zelji i brzo nozem premazati gornju koru.
Posluživanje:

Nakon 1 dana stajanja mozete ih seci i posluziti.